Training voor jouw TEAM
'Sterker Samenwerken dankzij MapsTell®

Denk je eens in hoe fijn het zou zijn dat je begrijpt waarom Jan altijd 'zo verdedigend' reageert en Sandra altijd overal voor in lijkt te zijn? Alles is communicatie. En ons gedrag bepaalt onze communicatievorm. Met MapsTell® krijg je inzicht in jouw voorkeursgedrag-stijl en in die van je collega. En precies die gaan we samenbrengen. Het programma is inzichtgeven, verbindend en versterkt relaties. Het resultaat van ons programma? 

Heldere communicatie en gezonde werkrelaties.

MapsTell DISC®

Wij starten deze training met het afnemen van een professionele MapsTell DISC® persoonlijkheidsanalayse. De zogenaamde persoonlijke routebeschrijving. Met deze routebeschrijving kunnen we op reis gaan in de Wereld van Verschil. In de Wereld van Verschil gaat het om gedrag, niet om persoonlijkheid. Taal speelt een erg belangrijk rol in de Wereld van Verschil. Als we het hebben over DISC-kleuren dan hebben we het over rood, groen, blauw en geel. Bovendien heeft iedereen alle kleuren in meerdere of mindere mate in zich en hebben we ze in teams en organisaties allemaal nodig. Hier hebben we het voornamelijk over de voorkeur van gedrag. Dus welk gedrag laat je het meeste zien naar buiten toe en wat gebeurt er als je onder druk staat of stress ervaart? Welk gedrag zien we dan? En hoe zorgen we ervoor dat je geweldig kan samenwerken met iemand die niet jouw voorkeursgedrag heeft? 

Nieuwsgierig naar een voorbeeld MapsTell Gedragsanalyse?

Alles is Communicatie

Alles is communicatie. Daar beginnen we. Terug naar de basis. We hebben het over vertrouwen, nut en respect. Psychologische veiligheid.


We gaan in deze training ook aan de slag met ieders routebeschrijving; de DISC® methode.


Wat betekent het als je voorkeursgedragsstijl 'Stabiel' hebt? En wat zijn de kenmerken van iemand met een voorkeurscommunicatie uit het 'Invloedrijke' rijk.

De uitgebreide rapportage geeft inzicht in het eigen karakter en de groeimogelijkheden. En ja, natuurlijk zetten we jullie ook letterlijk op de kaart!


De vloermat van deze wereldkaart brengt deelnemers letterlijk in beweging en nodigt uit om eens over de grenzen  te kijken. We gaan op reis in de Wereld van Verschil! Wij beloven: inzicht in jezelf én elkaar!

Elkaar begrijpen

Door de resultaten met elkaar te bespreken, onder leiding van een gecertificeerde MapsTell guide als procesbegeleider, krijgen je ook inzicht in de karakters van collega's. In deze training zetten wij de voorkeurscommunicatiestijl letterlijk op de kaart. Als we die van elkaar kennen en weten hoe we hier rekening mee kunnen houden dan verlopen samenwerkingen soepeler! En dat zorgt voor zichtbaar resultaat. Teammapping is een op PersonalMapping gebaseerde weergave van de verschillen binnen een groep. Alle deelnemers worden ingedeeld in de Wereld van Verschil. Het resultaat is een overzichtskaart die in één oogopslag toont hoe een groep of afdeling is samengesteld en welke individuele gedragseigenschappen de deelnemers hebben.

ldh ppm maart 2023

Dit levert de training mij op:

Ik word sterker in mijn communicatieve vaardigheden.

Ik heb inzicht in mijn communicatiestijl.

Ik kan beter vertellen wat ik denk én voel.

Ik kan goed feedback geven, met behoud van relatie.

Ik kan makkelijker moeilijke gesprekken voeren.

Ik heb minder ruzie. Meer ontspannen relaties!

Ik creëer een fijnere sfeer op én naast de werkvloer.

Er is meer begrip. Kortom, ik weet hoe ik helder communiceer, met behoud van relaties.

Ja, dit wil ik